Program

  • Program >
  •  Program
Main hall (2F)   Yoo Kwang Sa Hall
Time Program
10:00-10:15 Registration
10:15-10:20 Opening ceremony
Time Content Speaker Moderator
10:20-11:10
(50 min)
Plenary lecture: Preoperative anemia: underlying pathophysiology and role of hepcidin Young-Lan Kwak
(Yonsei University)
Hyewon Shin
(Korea University)
Taeyop Kim
(Konkuk University)
11:10-12:00
(50 min)
Plenary lecture: New developments in personalizing pain management: The hunt for a useful biomarker signature within the genome, epigenome, metabolome, and lipome Ken B. Johnson
(Utah University)
12:00-12:50
(50 min) 
Lunch
12:50-13:20
(30 min)
Abstract presentation
Main hall (2F)   Yoo Kwang Sa Hall   Main hall (1F),
Yoon Byung Joo Hall
  Content Speaker Moderator Workshop Speaker
13:20-14:00
(40 min)
Introduction to anesthetic pharmacology curriculum Gyujeong Noh
(University of Ulsan)
Hee Jung Baik
(Ewha Womans University)
Hee-Soo Kim
(Seoul National University)  
Vital Recorder workshop Chul-Woo Jung
(Seoul National University)
Hyung-Chul Lee
(Seoul National University)     
14:00-14:30
(30 min)
Remimazolam: pharmacokinetic characteristics and clinical application Kwonhui Seo
(Hallym University)
14:30-15:00
(30 min)
Dexmedetomidine: current knowledge and future application Seong Heon Lee
(Chonnam National University)
15:00-15:20
(20 min)
Coffee break  
15:20-15:50
(30 min)
A patch-type device for noninvasive continuous blood pressure estimation Hee Chan Kim
(Seoul National University)
Jongcook Park
(Jeju National University)
Sangkee Min
(Ajou University)
15:50-16:20
(30 min)
Prospects and implications of Microbiome research Hansoo Park
(Gwangju Institute of Science and Technology)
16:20-16:30
(10 min)
Closing ceremony
06349 서울시 강남구 밤고개로 1길 10, 수서현대벤쳐빌 528호, Tel. 02-459-8269, Fax. 02-459-8256 Copyright 2015 by the Korean Society for Anesthetic Pharmacology.